Denne fagretning er for dig, som lærer bedst i en kombination af erhvervsfag og praktiske opgaver og gerne vil arbejde hen imod at opnå studiekompetence, så du har muligheden for at læse videre på fagrelaterede videregående uddannelser. Du vil løse opgaver, som foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder og værksteder.
Du får erfaring i at arbejde med håndværk inden for proces og teknik, hvor du får viden, om hvad der foregår i en proces virksomhed eller på et værksted. Derudover kommer du til at bruge forskellige styrings- og planlægningsværktøjer, som skaber overblik i arbejdet og gør det mere effektivt. Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med projektering og design, planlægning og udførelse af processer og konstruktion. Du kommer også til at arbejde med fag som dansk, matematik, engelsk, samfundsfag, fysik og teknologi.
Denne fagretning giver dig en god baggrund for valg af uddannelsesretning: eux procesoperatør, eux elektriker, eux industritekniker, eux mekaniker, eux murer, eux tømrer, eux smed, eux struktør.
Undervisningen på fagretningen
Undervisningen er projektorienteret med 2 projekter inden for disse arbejdsområder: Projektering, designplanlægning og fremstilling af en konstruktion til procesindustrien. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for begge projekter.
Med eux tømreruddannelsen får du både en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du både arbejder på værkstedet og har gymnasiale fag. I løbet af en typisk uge har du 2-3 dage med gymnasiefag og 2-3 dage med tømrerfaglig undervisning på værkstedet.
Når du er færdig med din eux tømreruddannelse har du mulighed for at gå ud og arbejde som tømrer på lige vilkår med andre tømrer, eller du kan vælge at læse videre på de videregående uddannelser.
Som eux tømrer skal du have følgende gymnasiefag:
Grundforløb 1:
• Dansk C-niveau
• Engelsk C-niveau
• Samfundsfag C-niveau
Grundforløb 2:
• Matematik C-niveau
• Fysik C-niveau
• Teknologi C-niveau
Hovedforløbet:
• Dansk A-niveau
• Matematik B eller A-niveau
• Kemi C-niveau
• Fysik B-niveau
• Engelsk B-niveau
• Teknologi B-niveau
• Teknikfag B-niveau
Næste opstart
Kalundborg
15. januar 2024
Tilmeld dig her
Adgangskrav
Fra 9. eller 10. klasses afgangsprøve:
• 02 i dansk + matematik
eller
• En læreplads
Er det mere end ét år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse og vil starte direkte på din ønskede EUX uddannelse, skal du kunne dokumentere, at du har gennemført:
• Dansk C-niveau
• Engelsk C-niveau
• Samfundsfag C-niveau
Med EUX elektrikeruddannelsen får du både en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du både arbejder på værkstedet og har gymnasiale fag. I løbet af en typisk uge har du 2-3 dage med gymnasiefag og 2-3 dage med elektrikerfaglig undervisning på værkstedet.
Når du er færdig med din EUX elektrikeruddannelse har du mulighed for at gå ud og arbejde som elektriker på lige vilkår med andre elektrikere eller du kan vælge at læse videre på de videregående uddannelser.
Som eux elektriker skal du have følgende gymnasiefag:
Grundforløb 1:
Grundforløb 2:
Hovedforløbet:
Næste opstart
Kalundborg
15. januar 2024
Adgangskrav
Fra 9. eller 10. klasses afgangsprøve:
Er det mere end ét år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse og vil starte direkte på
din ønskede EUX uddannelse, skal du kunne dokumentere, at du har gennemført:
Med uddannelse som eux procesoperatør får du både en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du både får undervisning i alt hvad der har med procesoperatøruddannelsen at gøre samt har gymnasiale fag. I løbet af en typisk uge har du 2-3 dage med gymnasiefag og 2-3 dage med procesfaglig undervisning i proceshallen.
Som procesoperatør arbejder du med produktion inden for procesindustrien. Det kan f.eks. være på fabrikker, der producerer fødevarer, medicin eller kemikalier. Du lærer at styre og vedligeholde de forskellige produktionsanlæg, der som regel er computerstyrede. Du skal også have en lyst til at lære om de kemiske processer i produktionen.
Når du er færdig med din uddannelse som eux procesoperatør har du mulighed for at gå ud og arbejde som procesoperatør på lige vilkår med andre procesoperatører eller du kan vælge at læse videre på de videregående uddannelser.
Som eux procesoperatør skal du have følgende gymnasiefag:
Grundforløb 1:
Grundforløb 2:
Hovedforløbet:
Næste opstart
15. januar 2024
Adgangskrav
Fra 9. eller 10. klasses afgangsprøve:
Er det mere end ét år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse og vil starte direkte på din ønskede EUX uddannelse, skal du
kunne dokumentere, at du har gennemført:
FUN FACTS
97%
HAR FÅET
NYE VENNER
PÅ SKOLEN
FUN FACTS
62% ER
VILDE
MED
KESI
I studievejledningen får du hjælp til optagelse, valg af studie/studieretning og støttemuligheder.
Michael Gransøe
Studievejleder
EUD/EUX Teknisk og Proces og AMU
+45 72 29 04 22
mig@neg.dk
Kamilla Schmidt Riise
Studievejleder
EUD/EUX Business, 10. klasse, HHX og HTX
+45 30 70 18 67
kaje@neg.dk
NEG Kalundborg | EUD, EUX & K10
J. Hagemann-Petersens Allé 22
4400 Kalundborg
NEG Kalundborg | HHX & HTX
J. Hagemann-Petersens Allé 4
4400 Kalundborg
NEG Kalundborg
Rynkevangen 7
4400 Kalundborg
#klartilfremtiden