Første skoledag

EUX BUSINESS

EUX Business er en kombineret erhvervs- og gymnasial uddannelse, som tager 4 år. Du bliver derfor både student og får en erhvervsuddannelse på samme tid.

Først går du på Grundforløb 1 og 2. Det tager i alt 1 år. På Grundforløb 1 får du en smagsprøve på forskellige uddannelsesretninger. På Grundforløb 2 skal du vælge en specifik uddannelsesretning. Du kan vælge mellem disse retninger: Detail, Handel, Event, Kontor og Finans. Under hver retning er der forskellige specialer. Herefter er du klar til at begynde på studieåret, som tager 1 år. Så får du huen på og er klar til at påbegynde dit hovedforløb i en virksomhed i 2 år.

EUX Business åbner døren til mange forskellige spændende virksomhedstyper og jobs.

Detail med specialer
Du får fokus på salg, kundebetjening, indkøb af varer, butiksindretning m.m. Du kan afslutte med et af specialerne: Salgsassistent med/uden profil, Dekoratør/Visual Merchandiser, Blomsterdekoratør, Digital handel eller Convenience med/uden profil.

Handel med specialer
Du kommer især til at arbejde med salg og indkøb mellem virksomheder samt logistik. Du kan afslutte med et af specialerne: Salgs- eller handelsassistent, Indkøbsassistent, Logistikassistent eller Digital handel – B2B.

Event med specialer
Du arbejder med at planlægge messer, kongresser, festivaler og andre aktiviteter. Jobmuligheder: Ofte turistcentre, PR-bureauer og forlystelsesparker, som ansætter eventkoordinatorer m.m.

Kontor med specialer
Du arbejder med kundeservice, markedsføring, økonomi og informationsopgaver. Du kan afslutte med et af specialerne: Administration, Advokatsekretær, Lægesekretær, Offentlig administration, Revision, Spedition og shipping eller Økonomi.

Finans med specialer
Du lærer at hjælpe kunder med deres økonomi. På skolen lærer du f.eks. om dankort, lønkonto, lån og opsparing. Du lærer også om forsikringer, og om hvordan du bruger it i det daglige arbejde. Du kan afslutte med et af specialerne: Bank & Realkredit, Liv & Pension eller Skadesforsikring.

På EUX-uddannelsen skal du afslutte gymnasiale fag på både A- og B-niveau. Derfor er det vigtigt, at du er indstillet på, at der er mange lektier. Du skal kunne bruge både hoved og hænder på EUX. Du skal derfor være indstillet på at yde gennem hele uddannelsen, da du med EUX forener det bedste af to uddannelser.

Grundforløb 1

– Dansk C
– Engelsk C
– Samfundsfag C
– Erhvervsfag

Grundforløb 2

– Virksomhedsøkonomi C
– Organisation C
– Matematik C
– Erhvervsinformatik C
– Afsætning C
– Uddannelsesspecifikke fag

Studieåret

– Dansk A
– Engelsk B
– Informatik B
– Erhvervsjura C
– Virksomhedsøkonomi B
– Erhvervsområdeprojekt

Valgfag A+B+C

– Matematik A+B
– Samfundsfag B
– Afsætning B
– Psykologi C
– Innovation C
– Finansiering C

Grundforløb
For at kunne starte på EUX Business grundforløb skal du opfylde følgende krav:

Have mindst 02 i gennemsnit i både Dansk og Matematik fra 9. eller 10. klasses afgangsprøve

Være vurderet uddannelsesparat

Hvis du ikke opfylder disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve og samtale, hvor vi vurderer dine faglige forudsætninger for at kunne fuldføre uddannelsen.

Hvis du har en læreplads er du sikret direkte adgang til uddannelsen.

Hovedforløb
For at kunne starte på hovedforløbet skal du have gennemført grundforløbet. Du skal også have en uddannelsesaftale med en virksomhed. Hvis du ikke kan skaffe en uddannelsesaftale, kan du komme i skolepraktik.

Giver adgang til videregående uddannelser og professionsuddannelser
Ønsker du at læse videre, sker dette på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Fordelen for dig er, at du kan omsætte teori til praksis. Du kan fx læse videre på en kort videregående uddannelse til: handelsøkonom, markedsføringsøkonom eller finansøkonom. Du kan også tage en professionsuddannelse til f.eks. pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver eller folkeskolelærer eller en lang videregående uddannelse til revisor eller HA (erhvervsvidenskabelig afgangseksamen).

HVOR KAN JEG ANSØGE?

Vi har samlet alt det, du skal vide om ansøgning og optag her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

Slide

FUN FACTS

92%

HAR FÅET

NYE VENNER

PÅ SKOLEN

Slide

FUN FACTS

55%
LYTTER
TIL

TOPGUNN

Slide

FUN FACTS

57%

VIL LÆSE

VIDERE PÅ

UNIVERSITET

Slide

FUN FACTS

62%
HAR ET
FRITIDSJOB

EFTER SKOLE

previous arrow
next arrow

VI HJÆLPER DIG MED SPØRGSMÅL

I studievejledningen får du hjælp til optagelse, valg af studie/studieretning og støttemuligheder.

Michael Gransøe
Studievejleder
EUD/EUX Teknisk og Proces og AMU
+45 72 29 04 22
mig@neg.dk

Kamilla Schmidt Riise
Studievejleder
EUD/EUX Business, 10. klasse, HHX og HTX
+45 30 70 18 67
kaje@neg.dk

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.