Første skoledag

talentudvikling

Dyrk dit talent

På Slotshaven giver vi dig forskellige muligheder for at dyrke dit talent, og vi er samtidigt værtsskole for talenter fra grundskolen.

Akademiet for Talentfulde Unge giver udvalgte og dygtige elever en ekstra udfordring, der styrker deres skolegang og måske er med til at inspirere til fremtidigt karrierevalg. Hvis du ønsker at være en del af ATU, skal du som 1.g-elev søge om dette i løbet af efteråret. Du skal sende ansøgning til talentteam på Lectio. Talentteamet vil desuden komme rundt i klasserne og fortælle mere om ATU. ATU-programmet strækker sig over to år, og undervisningen foregår primært efter skoletid og i weekenden.

Der afholdes matematikkonkurrencen Georg Mohr hvert år. Konkurrencen er for elever med særlig interesse og evner inden for logisk tænkning og opgaveløsning. Første runde afvikles i efteråret, og her skal du kunne løse mindst 12 ud af 20 opgaver rigtigt for at gå videre. Anden runde er i januar. Dette er en skriftlig prøve på fire timer. De 25 bedste fra denne runde kåres som vindere, der alle inviteres på et 3-4 dages ophold. De bedste af de 25 sendes desuden til den nordiske og den internationale Georg Mohr-konkurrence. Talentteamet på skolen vil fortælle dig mere om dette.

De bedste projekter fra Erhvervscase (hhx, 2g) og Teknologi (htx, 2g) har mulighed for at konkurrere på nationalt plan mod hold fra de andre danske erhvervsgymnasier. I år 2019 afholdes landsfinalen på Børsen i København

Her får du mulighed for at fordybe dig i et selvvalgt emne og udarbejde et forslag til et forskningsprojekt. Projektet er for elever i 2.g og forløber over et år. Talentprogrammet afsluttes med en individuel rapport, hvor en rigtig forsker er din medvejleder. De tre bedste projekter inden for hver af kategorierne HUM, NAT, SAMF og SUND præsenteres på KU i december i 3.g, og her kåres en vinder i hver af de fire kategorier, og de modtager hver 20.000 kr. I efteråret vil skolens talentteam informere alle 2.g-elever om dette talenttilbud.

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.